Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC Utrecht laat jongeren elkaar via Hyves ‘opereren’

Mario Gibbels
Het UMC Utrecht start een wervingscampagne die compleet gericht is op vriendensite Hyves. Jongeren kunnen online ‘operaties’ uitvoeren op hun vrienden en vervolgens kans maken op een baan voor één dag in het ziekenhuis.

Het UMCU weet het mooi te brengen: “Het been afzagen van een klasgenoot of de hersenen verwijderen van je stapmaatje. Het UMCU biedt jongeren de mogelijkheid om via Hyves allerlei interessante ‘operaties’ uit te voeren op hun vrienden”. Uiteindelijk maken de jongeren kans op een baan voor één dag in het UMCU.

De vraag naar gekwalificeerd personeel in de zorg zal de komende jaren steeds meer toenemen. Met de campagne Doktertje Spelen zoekt het UMCU de grenzen op om meer jongeren te interesseren voor een baan.

“Veel jongeren hebben een onvolledig beeld over werken in een ziekenhuis,” vertelt hoofd Werving Nicole Lisman. “Hoe vroeger je de interesse van jongeren wekt, hoe groter de kans dat ze hun vakkenpakket afstemmen op de ziekenhuisloopbaan van hun keuze.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.