Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCG kiest eHRM van AFAS Software

Img700x500

eHRMAcademisch ziekenhuis professionaliseert HR-processen

Leusden, 31 mei 2018 – Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), een van de grootste zorgorganisaties in Nederland, gaat de eHRM-software van AFAS inzetten. Het UMCG wil daarmee de HR-processen digitaliseren en speerpunten in de HR-visie, zoals leiderschapsontwikkeling en strategisch arbeidsmarktbeleid, de komende jaren verder ontwikkelen.

Best practices

Het UMCG is een complexe organisatie die constant in beweging is en zich kenmerkt zich door het feit dat de kerntaken patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek in onderlinge samenhang worden uitgeoefend. De organisatie bestaat uit professionals die allen, inclusief medisch specialisten, in dienst zijn van opdrachtgever en een eigen professionele verantwoordelijkheid hebben. Het UMCG, dat maandelijks 13.000 medewerkers verloont, heeft daarom gekozen voor een systeem dat beschikt over bewezen best practices, die succesvol en naar tevredenheid bij vergelijkbare zorginstellingen in Nederland worden toegepast.

Europese aanbesteding

“Met het nieuwe systeem van AFAS willen we het voor medewerkers makkelijker maken om zaken zelf rechtstreeks af te handelen en direct inzage te hebben in een hun eigen dossier. De software beschikt over de benodigde intelligentie en flexibiliteit om dit mogelijk te maken”, aldus Michiel Kahmann, directeur HR van UMCG.

Leuker en beter

Gerben Eversdijk, commercieel manager bij AFAS Software: “Het UMCG bouwt aan de toekomst van gezondheidszorg door de medewerkers te voorzien van de beste middelen. Door alle in gebruik zijnde systemen te vervangen voor AFAS Profit wordt het voor de medewerkers leuker en beter, met meer regelruimte. Zeker met de AFAS Pocket app worden grote stappen gezet: HR in je broekzak”.

Marktontwikkeling

Na het Erasmus MC is het UMCG het tweede academisch ziekenhuis dat in korte tijd overstapt naar AFAS.  “De keuze van UMCG onderstreept de beweging van academische ziekenhuizen naar geïntegreerde HR-software. Naast de samenwerking met de algemene ziekenhuizen, zullen wij de samenwerking met de academische ziekenhuizen op het gebied van de product en organisatie verder intensiveren”, aldus Eversdijk.

Deze bijdrage is geschreven door een partner van Zorgvisie en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.