Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCG sluit zich aan bij coöperatie WeHelpen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft zich aangesloten bij de coöperatie WeHelpen.nl. Op de site van WeHelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Voor de hulp mag geen vergoeding worden gevraagd of gegeven.
UMCG sluit zich aan bij coöperatie WeHelpen

Het contract werd gisteren ondertekend door Jos Aartsen, voorzitter Raad van Bestuur UMCG, en Coen van de Steeg, directeur en een van de oprichters van WeHelpen en ex-patiënt van het UMCG.

Transitie

UMCG heeft een aantal redenen om lid te worden. De transferverpleegkundigen kunnen patiënten attenderen op WeHelpen, zodat ze makkelijker de zorg thuis kunnen regelen met mantelzorgers en vrijwilligers. Bijvoorbeeld bij de preoperatieve intakes, zodat patiënten vóór opname de zorg ná de opname al kunnen gaan regelen. WeHelpen kan een oplossing bieden in de huidige transitie in de zorg, waarbij steeds minder reguliere hulp wordt geïndiceerd. Maatschappelijk werkers van het UMCG kunnen op dezelfde manier patiënten helpen met het regelen van zorg thuis.

Wederkerigheid

Voor patiënten kan het een mogelijkheid zijn om ook anderen te helpen, zodat er wederkerigheid ontstaat. Iedereen kan of heeft iets waar je een ander blij mee kunt maken. Een mooi voorbeeld hiervan is een man met COPD die de lamp van een buurtgenoot repareerde. Zij heeft zich ook ingeschreven op www.wehelpen.nl als hulpbieder.

Praktisch

Voor UMCG-medewerkers kan WeHelpen ingezet worden om ad hoc of voor langere termijn hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld bij onverwachte ziekte in het gezin, bij verhuizingen of bij de verzorging van zorgbehoeftige kinderen of ouders. Soms ook om heel praktische vragen te kunnen stellen, zoals het uitlaten van een hond bij iemand met een gebroken voet.

WeHelpen is een coöperatie met ruim 65 leden, bestaande uit onder andere gemeenten, zorgverzekeraars en welzijnsinstellingen. De website wehelpen.nl wordt dankzij de inzet van leden gratis aangeboden aan iedere inwoner van Nederland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.