Umc’s Utrecht en Maastricht kopen Europese groene energie

Het UMC Utrecht en Maastricht UMC+ hebben een Europese aanbesteding voor groene energie afgerond. In 2019 gaat Eneco door windmolens opgewekte energie leveren en Nuon levert dan het aardgas. Met deze groene energiedeal besparen de medische centra minimaal 465.000 euro op de leverancierskosten.
windmolenenergie400.jpg

De twee umc’s deden de aanbesteding gezamenlijk met in totaal achttien Nederlandse zorginstellingen. Het gaat om veertig miljoen kuub gas en negentig miljoen kilowattuur elektriciteit, die de ziekenhuizen van 2019 tot 2020 zullen afnemen. De elektriciteit is afkomstig van allerlei Europese windmolenparken. Bij de levering van het aardgas bestaat de optie om voor een programma van CO2-compensatie te kiezen. De instellingen hebben bovendien de optie om stroom van Nederlandse windparken in te kopen, maar daarvan ligt de prijs iets hoger. ‘Wat de energie uiteindelijk precies gaat kosten, is pas aan het einde van de rit bekend’, zegt Frank Kaptein, directeur/bestuurder

0
69

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.