Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCU besteedt gynaecologie uit aan zbc

Sarah Berends
UMC Utrecht verhuist een aantal gynaecologische behandelingen naar de Bergman Clinics.
UMCU besteedt gynaecologie uit aan zbc
Foto: ANP - Frank van Beek

Nieuwe patiënten en een deel van hen die al onder behandeling zijn in het UMC Utrecht, worden vanaf nu doorverwezen naar Bergman Clinics, locatie Bilthoven.

Efficiëntie

Dit is het resultaat van een nauwere samenwerking tussen het UMC Utrecht en de Bergman Clinics. Het gaat om de behandeling van klachten op het gebied van vaginale afscheiding, niet-kwaadaardige aandoeningen aan de uitwendige geslachtsorganen, gynaecologische buik- en bekkenpijn en goedaardige aandoeningen van de eierstokken. De zorgverplaatsing bevordert zowel de efficiëntie als de kwaliteit van de zorg, zo zeggen beide samenwerkingspartners.

Samenwerking

De twee instellingen werken al sinds 2002 samen op het gebied van bekkenbodemproblematiek. Met de uitbreiding van de samenwerking wil het UMCU van academische topkwaliteit op het gebied van gynaecologische zorg breed beschikbaar maken.

Zorgverplaatsing

De vrouwen die worden verwezen naar Bilthoven krijgen daar dezelfde gespecialiseerde zorg van de UMC Utrecht behandelaars. Wanneer blijkt dat er voor de behandeling van bepaalde klachten een opname noodzakelijk is, kan er snel worden doorverwezen naar het UMC Utrecht. De behandelend specialist ‘reist’ dan met de patiënt mee.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Bekijk het dossier