Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

UNIT4 Cura voldoet als eerste zorgsysteem aan Vektis-criteria

Annelies Vermeulen
UNIT4 is als eerste softwareleverancier geslaagd voor de testen van Vektis met betrekking tot het berichtenverkeer AW319 en AW320. Dit houdt in dat het met UNIT4 Cura mogelijk is om berichten uit te wisselen volgens de eisen die per 1 januari 2011 van kracht worden. De software is daarvoor onderscheiden met de Groene Oké.
UNIT4 Cura voldoet als eerste zorgsysteem aan Vektis-criteria

Zorginstellingen krijgen met ingang van januari 2011 te maken met een nieuwe manier van registreren van zorg en indienen van declaraties. De zorgprestaties moeten op cliëntniveau worden geregistreerd en achteraf gedeclareerd. Dit heeft een grote impact op administratieve processen bij zorgverleners. Behalve organisatorische veranderingen, heeft de nieuwe declaratiemethode invloed op de zorgsystemen die instellingen gebruiken. Die moeten worden aangepast aan het AW319 en AW320 berichtenverkeer van Vektis. Zorginstellingen die straks niet volgens de nieuwe regels hun declaraties indienen, krijgen geen geld van het zorgkantoor.

AW319 Check

Om zorginstellingen te helpen in hun verandering naar de nieuwe manier van registeren en declareren, heeft UNIT4 de AW319 Check ontwikkeld. Tijdens een sessie krijgen zorginstellingen informatie en tips over wat ze kunnen doen om op 1 januari ook organisatorisch gereed te zijn voor de nieuwe manier van registreren en declareren van zorg. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Amarant kiest Unit 4 Cura als ECD

Orde boos op inkomensanalyse Vektis

1 REACTIE

  1. Wat heeft deze oplossing als voordeel voor de ZZP-er, Verpleegkundige? Als zelfstandige zorgverlener heb/krijg ik nog geen AGB-code dus de ziektekosten verzekeraar wil de ZZP-er nog niet erkennen als zorgverlener! Ik kan wel mijn diensten, ZIN,leveren maar niet factureren! Wat nu? Graag een oplossing voor mijn voortbestaan?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.