Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Utrechters testen gezondheid via website

Annelies Vermeulen
Begin volgend jaar ontvangen 800 bewoners van Leidsche Rijn een uitnodiging van hun huisarts om op de site PreventieKompas hun gezondheid te testen.
Utrechters testen gezondheid via website

Na het invullen van de vragen krijgt elke bewoner een individueel preventieadvies waarbij onder meer verwezen wordt naar het aanbod in de wijk. Dat meldt DeStadUtrecht.nl.

Het project is een initiatief van onder meer GG&GD Utrecht, AGIS zorgverzekeraar en UMC Utrecht. In het project wordt gebruik gemaakt van het e-Health platform van het NIPED. Via dit platform ontvangt een deelnemer een persoonlijk advies na het invullen van een vragenlijst. Het op de persoon afgestemde preventieadvies bevat zelfhulpmodules of wijst de weg naar het beschikbare aanbod. Daarnaast kan elke deelnemer via het platform desgewenst gebruik maken van publieksinformatiebronnen, e-consulting of e-Health cursussen. In urgente gevallen volgt medische follow-up. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Cliënten Zorggroep Almere gebruiken graag e-health

‘E-health moet speciaal keurmerk krijgen in ggz’

Windesheim en Novay zoeken deelnemers voor e-healthproject

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.