Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

UVIT krijgt nieuwe identiteit

Eindredacteur
Univé-VGZ-IZA-Trias zet een nieuwe stap in de verzelfstandiging van haar schade- en zorgbedrijf. Zodra dit gereed is, zal de naam Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) verdwijnen. Het schadebedrijf gaat dan verder onder de naam Univé en het zorgbedrijf als Coöperatie VGZ.
UVIT krijgt nieuwe identiteit

Onder Coöperatie VGZ komen de merken VGZ, Univé Zorg, IZZ, IZA, UMC en ZEKUR te vallen. De merken Trias en SIZ verdwijnen eveneens en gaan per 1 januari 2012 op in het merk VGZ, dat dan ongeveer 2,2 miljoen verzekerden zal tellen.

Nieuw logo

Het veranderingsproces bij UVIT komt tot uiting in een nieuw logo voor VGZ en een nieuwe slogan: ‘Voor goede zorg zorg je samen’. Bestuurder Rob Hillebrand: “De nieuwe naam van het zorgbedrijf en het nieuwe logo passen bij onze veranderende identiteit. We zijn al lang geen administratiekantoor meer dat alleen maar polissen en declaraties verwerkt, en dat mag de wereld best weten. De Nederlandse zorgsector staat de komende jaren voor diverse grote uitdagingen. Met onze nieuwe koers willen we duidelijk maken dat wij er klaar voor zijn om die uitdagingen aan te gaan.”

Zorgverzekeringswet

Logo en slogan symboliseren de nadruk op samenwerking tussen klant, zorgverlener en verzekeraar, licht Hillebrand toe. Door de nieuwe Zorgverzekeringswet zijn de drie partijen veel dichter bij elkaar komen te staan. Samenwerking is nodig om de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

UVIT scheidt zorg van schade

Zorgverzekeraar verantwoordelijk voor AWBZ

Zorgverzekeraar steeds vaker adviseur

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.