Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Uvit scheidt zorg van schade

Mark van Dorresteijn
Verzekeraarscombinatie Uvit (Univé-VGZ-IZA-Trias) is bezig met een grootschalige reorganisatie waarbij de zorgtak wordt losgekoppeld van de schadetak.
Uvit scheidt zorg van schade

“We hebben vastgesteld dat schade en zorg twee totaal verschillende markten zijn”, verklaart een woordvoerder van Uvit. “Het idee van een propositie voor beide takken leek in eerste instantie erg logisch. Gaandeweg zijn we erachter gekomen dat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen.” Marktsegmentatie speelt hierbij een grote rol. “Op zorggebied zijn er vier grote spelers. Op het gebied van schade is de markt veel meer verdeeld en moeten we rekening houden met veel meer verschillende spelers.”

Topdown

Uvit richt de organisatie van bovenaf opnieuw in. De managementlaag was vorig jaar zomer al aan de beurt, legt de woordvoerder uit. Recentelijk kregen vierhonderd medewerkers van een vestiging in Alkmaar te horen dat de werkzaamheden op gebied van declaratieverwerking en klantenservice geconcentreerd zullen worden in Eindhoven en Gorinchem. Wat de reorganisatie exact zal betekenen, is overigens nog niet bekend. “Als we in mei de nieuwe cijfers presenteren, zal er ook meer bekend gemaakt worden over de plannen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

UVIT spoort meer zorgfraude op in 2010

UVIT biedt e-health aan in standaardpakket

Jeanette Horlings-Koetje nieuwe directeur Zorginkoop UVIT

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.