Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UWV krijgt extra keuringsartsen

Redacteur Zorgvisie
Het UWV krijgt er dit jaar veertig tot vijftig extra keuringsartsen bij. Dat laat minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken in een brief aan de Tweede Kamer weten. De artsen worden ingezet om de herbeoordelingsachterstanden bij het UWV weg te werken.
Asscher400.jpg
ANP

De nieuwe keuringsartsen worden door het UWV opgeleid om te beoordelen of mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering daar nog wel recht op hebben. Vorig jaar bleek dat veel mensen jarenlang geen arts meer zien nadat ze zijn afgekeurd. Het is daardoor mogelijk dat mensen een uitkering krijgen die niet overeenkomt met hun situatie. ‘Uiteindelijk gaat het erom dat verblijf van mensen in de WIA rechtmatig is en de dienstverlening van UWV, binnen de grenzen van het haalbare, ondersteunend is aan het activerende karakter van de WIA’, schrijft Asscher aan de Tweede Kamer.

Extra herbeoordelingen
De minister heeft laten weten dat het UWV zelf 10 miljoen euro moet vrijmaken om de artsen op te leiden en in te zetten. Het UWV verwachtte dit jaar een achterstand van 16.800 herbeoordelingen te hebben. Door de inzet van extra worden naar verwachting 7800 extra uitkeringen opnieuw worden beoordeeld. ‘Uitgangspunt moet zijn dat in alle gevallen waarin een herbeoordeling noodzakelijk is, deze ook binnen een redelijke termijn wordt uitgevoerd.’    

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.