Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UZ Gent gaat naar Himss voor EPD’s, telezorg en business intelligence

Mario Gibbels
Dit jaar gaan er circa vijftien Belgische ziekenhuizen mee naar de Himss in Atlanta. Een van deze ziekenhuizen is het Universitair Ziekenhuis (UZ) in Gent. Bart Sijnave, CIO van het UZ Gent, vertelt ICTzorg waarom hij dit jaar van de partij is op de Himss.

‘Uitgelezen mogelijkheid’

“Wij zien de Himss als een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van zorgict. Daarbij zullen we met name kijken naar EPD’s, ziekenhuisinformatiesystemen en toepassingen voor telezorg. Het UZ Gent maakt al vijftien jaar gebruik van een soort kerndossier in combinatie met verschillende systemen voor verschillende specialismen. In die vijftien jaar is er echter veel veranderd. Er wordt veel meer interdisciplinair gewerkt en patiëntgegevens worden niet alleen binnen het ziekenhuis uitgewisseld tussen de verschillende specialismen, maar ook met andere zorginstellingen en huisartsen.

Tijd gevonden

Daarnaast willen we ook naar de mogelijkheden voor business intelligence kijken. In een ziekenhuis is in de verschillende systemen zoveel informatie opgeslagen, daar zouden we veel meer gebruik van willen maken. Ik ben in ieder geval blij dat ik nu de tijd heb gevonden om dit jaar mee te gaan naar de Himss. In de voorgaande jaren was ik het ook van plan maar kwam het er telkens niet van. Het is per slot van rekening de grootste zorgict beurs in de wereld. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.