Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vakbond eist meer loon voor zorgmedewerkers

Abvakabo FNV eist bij de cao-onderhandelingen voor zorgmedewerkers 3,5 procent loonsverhoging en een dertiende maand. De bonden laten weten scherp in te zetten tijdens de onderhandelingen. De reden: toenemende krapte op de arbeidsmarkt.

Andere hete hangijzers zijn de leeftijdsafhankelijke verlofregelingen, opleidingsmogelijkheden voor personeel en de verhoging van stagevergoedingen. Er wordt onderhandeld voor een groep van 500.000 zorgverleners. In maart wil Abvakabo FNV al een cao afsluiten voor de 190.000 medewerkers in ziekenhuizen.

Cao gehandicaptenzorg

De vakbonden zijn overigens niet tevreden met de cao gehandicaptenzorg, die in februari werd afgesloten tussen werkgeversorganisatie VGN en CNV Publieke Zaak. “Wij vinden het cao-resultaat onder de maat en vrezen dat het leidt tot verslechteringen in arbeidsvoorwaarden voor medewerkers in de gehandicaptenzorg. Waarom heeft Abvakabo FNV het akkoord niet getekend? Waarom willen ze niet moderniseren? Op de website zijn hun antwoorden op deze en andere vragen te lezen. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Vakbonden verdeeld over nieuwe CAO VVT

Lastige cao-onderhandeling gehandicaptenzorg verwacht

CNV bereikt cao-akkoord gehandicaptenzorg

1 REACTIE

 1. Zet vrijwilligers in. ziijn veeel goedkoper en kunnen als het moeilijk of zwaar wordt zoweer geloost .worden.
  Hoe kom je aan vrijwilligers.?
  Gewoon ex.werknemers die er uit
  geschopt zijn. Of mensen die voor een een appel en een ei op komen draven om zo toch het hoofd boven water te houden.
  Ze worden door de directies hogelijk gewaardeerd en drijven op deze manier de vaste medewerker nog verder in een hoek.
  De werkloosheidscijfers blijven zo wel kunstmatig hoog. en de reguliere medewerker raakt steeds verder gedemotiveerd om vervolgens in de ziektewet/ww te belanden en vervolgens weer via die achterdeur als vrijwilliger binnen te komen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.