Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbond staakt overleg met Philadelphia Zorg

Vakbond Abvakabo FNV is uit het overleg gestapt met Philadelphia Zorg over een sociaal plan voor de werknemers van de zorginstelling. Volgens de bond doet het vertrek van vierhonderd werknemers afbreuk aan de zorg van cliënten.

“De zorg voor cliënten is absoluut niet in het geding”, zei een woordvoerder van Philadelphia Zorg. De zorginstelling kampt met een tekort van 9 miljoen euro. Volgens de vakbond wil de instelling honderd werknemers gedwongen op straat zetten.

Continuïteit van zorg

Ook denkt de vakbond dat de zorginstelling met het herstelplan dat ze heeft gepresenteerd geen goede toekomst tegemoet gaat. In dit plan moet voorkomen worden dat het tekort nog dit jaar oploopt tot 23 miljoen euro. Ook hier zou de zorg voor cliënten onvoldoende het uitgangspunt zijn. Volgens een woordvoerder van Philadelphia blijkt het tegendeel juist uit een rapport van het College Sanering Zorginstellingen. Het college deed onderzoek naar de continuïteit van zorg bij de instelling. (ANP)

Lees ook:

Kruiswerk West-Veluwe wil los van Philadelphia Zorg

Financiële problemen bij Philadelphia Zorg

Vakbonden in het geweer tegen fusie Philadelphia

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.