Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbond vindt NVZD-code onacceptabel

Vakbond ABVAKABO FNV is niet blij met de beloningscode binnen de zorg zoals vandaag voorgesteld door de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg (NVZD) en Nederlandse vereniging van toezichthouders in zorginstellingen (NVTZ).

De bond is tegen de code omdat hoewel de beloning op maximaal 190.000 euro per jaar wordt vastgesteld, zorgbestuurders tot 245.000 per jaar mogen verdienen als zij marktgericht werken. De grootste vakbond in de zorg en de publieke sector vindt ‘deze adder onder het gras’ onacceptabel. “Dat is bijna anderhalf keer de huidige Balkenende-norm”, schrijft de bond in een persverklaring.

Beloning en marktwerking

Edith Snoey, voorzitter ABVAKABO FNV zegt: “We zijn een groot voorstander van een wettelijk limiet op beloningen binnen de zorg, omdat de excessen de afgelopen jaren de spuigaten uitliepen. Maar laten we die dan op de Balkenende-norm vaststellen. Een koppeling tussen beloning en marktwerking is wat ons betreft helemaal onbespreekbaar. Marktwerking mag nooit een prikkel zijn voor hogere salarissen binnen de zorg.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Salaris zorgbestuurder niet hoger dan 190.000

‘Interim-zorgbestuurder verdient te veel’

NVZD: ook interim-bestuurder valt onder salariscode

Weblog: Interim-verlossers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.