Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vakbond: Wellicht geen ontslag bij Philadelphia

Vakbond Abvakabo heeft goede hoop dat de reorganisatie van zorginstelling Philadelphia zonder gedwongen ontslagen kan worden uitgevoerd. Bestuurder Jan Kramer heeft dat gisteren gezegd.

Volgens de huidige plannen moeten 330 van de 9500 banen van de mega-instelling worden geschrapt. Tachtig medewerkers zouden via gedwongen ontslag op straat komen te staan, de rest van de functies zou via natuurlijk verloop verdwijnen.

Reorganisatie zonder ontslagen

Volgens Kramer is er in grote lijnen overeenstemming bereikt met de werkgever over een reorganisatie zonder gedwongen ontslagen. “Maar we zijn er nog niet helemaal uit.” Philadelphia praat vandaag opnieuw met de vakbonden over het reorganisatieplan. Philadelphia staat aan de rand van de financiële afgrond na jarenlang wanbestuur. De instelling probeert uit de zorgen te komen door onroerend goed te verkopen en een ingrijpende reorganisatie door te voeren. (ANP)

Lees ook:

Philadelphia sluit sociaal akkoord met bonden

BDO bevestigt slechte vermogenspositie Philadelphia

Philadelphia dempt miljoenenverlies met uitverkoop

Commissarissen Philadelphia slaan terug

2 REACTIES

 1. Kent u dit bericht, daar staat iets over niet ontslaan in!
  Persbericht, 18 maart 2009
  =================

  Vandaag woensdag 18 maart 2009 zal een van de oud-bestuurders van de Raad van Bestuur
  van Philadelphia* in het programma Pauw & Witteman een reactie geven op de persuitlatingen die de stichting en zijn oud-bestuurders tot hun verwondering voor hun kiezen hebben gekregen.

  De heer Theo Kralt zal melden:
  – dat er wel degelijk een goede controle, accountantsverklaringen, taxaties,
  exploitatiebegrotingen en jaarrekeningen aanwezig waren en streng beleid is geweest voordat er aankopen** zijn gedaan en goed intern overleg tot en met 2007. En dat de Raad van Bestuur de Raad van Commissarissen over alle transacties adequaat zijn geïnformeerd.
  – dat in 2008 er een fusie Espria – een samenwerking tussen Evean Groep, Philadelphia en Woonzorg Nederland is ontstaan en er nu gesproken wordt over negatieve cijfers*** die plots vanaf 2008 er zouden zijn; terwijl onduidelijk is(nog geen accountantsrapport 2008) dat deze uit fusieperikelen en een boekhoudkundige uitleg voort kunnen komen, in plaats van uit de werkelijkheid voort zouden kunnen komen.
  – Dat gedwongen ontslagen van medewerkers in vaste dienst niet nodig lijken
  – Dat het lijkt dat er in de media onvolledige en verkeerde informatie over Philadelphia is uitgebracht en kwaad over de oud bestuurders wordt gesproken
  *-De Stichting Philadelphia Zorg is een landelijke netwerkorganisatie voor mensen die zorg en/of ondersteuning nodig hebben, ongeacht oorzaak, beperking of leeftijd.
  **-Aankoop van historische gebouwen zijn mogelijk en kunnen worden benut mits deze financieel verantwoord kunnen worden ingezet en met integratie een maatschappelijk doel dienen,
  -de huur of aanschaf van projecten zijn altijd gebaseerd geweest op de regelingen van de huisvesting binnen de bestaande regelingen, anders had er niet aangekocht of gehuurd kunnen worden.
  ***- er is nog geen accountantsverklaring 2008 aanwezig en wordt er nu te vroeg gesproken over resultaten of minposten terwijl de accountants begin maart 2009, een normaal verschijnsel, nog volop bezig zijn om een rapport 2008 uit te brengen

 2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.