Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vakbond wil overleg over extra miljoenen

Vakbond Abvakabo FNV vreest dat de investering in zorgpersoneel, die staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten voor ogen staat met de extra 850 miljoen euro, niet zal helpen om het verlies aan banen in alle AWBZ-sectoren tegen te gaan. Afgelopen maandag tekende de staatssecretaris een convenant met alle AWBZ-brancheorganisaties.
Vakbond wil overleg over extra miljoenen

“Wordt er wel rekening gehouden met het banenverlies door de bezuinigingen die de overheid doorvoert?”, vraagt Elise Merlijn, bestuurder Zorg bij Abvakabo FNV, zich af op de website van de vakbond. “Is er gekeken naar de problemen die zich nu voordoen in de ggz? Daar verliezen door de bezuinigingen 5000 tot 7000 werknemers hun baan. Er moet een samenhang zijn met het getekende convenant van 850 miljoen van Veldhuizen van Zanten. Uit onderzoek weten we hoe belangrijk werkzekerheid is in de zorg. Tevens stellen we vragen of er wel voldoende gekeken wordt naar de kwaliteit van werknemers. Voldoen de nieuw aangestelde werknemers aan de gestelde eisen, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.” De vakbond wil over deze vragen om de tafel met de partijen uit het convenant. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Akkoord over verdeling miljoenen langdurige zorg

Miljoenen oudernzorg wachten op bestemming

PVV-gelden vooral naar instellingen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Laat alle instellingen verplicht een 0 meting doen.
    Dit ten aanzien van personeel fte primaire proces op de werkvloer. Ingangdatum 2011 extra impuls
    Ook tevens achteraf verantwoorden extra gegeven scholing/bijscholing zittend personeel, kwaliteitimpuls !
    Of deze geldinjectie ook echt goed besteed wordt, aan de directe zorg en niet aan dure interend /of prestige projecten etc van de Directies

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.