Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbonden verdeeld over CAO-strategie

De vakbond CNV koerst aan op harde acties voor een nieuwe CAO in de V&V-sector. De grootste vakbond FNV is echter nog niet zo ver.

De CNV vindt dat de werkgevers de rekening voor het samenvoegen van de CAO’s V&V en Thuiszorg tot één overkoepelende CAO bij de werknemers neerlegt. Daarom wil de CNV niet langer onderhandelen over één CAO, maar aparte CAO’s afsluiten voor de thuiszorg en de V&V.

Ultimatum 5 oktober

Als de werkgeversorganisatie ActiZ niet uiterlijk 5 oktober ingaat op de eisen van de CNV, dan volgen er harde acties. De CNV sluit het draaien van zondagsdiensten daarbij niet uit.

FNV: wel een overkoepelende CAO

De FNV, de grootste vakbond, is echter nog niet toe aan harde acties, laat onderhandelaar Pim van Loon weten. Ook hij vindt dat de werkgevers de verschillen tussen de CAO’s proberen te “overbruggen over de ruggen van de werknemers”. Maar het afsluiten van afzonderlijke CAO’s is volgens Van Loon een “gepasseerd station”. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.