Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Vaker online psychologische hulp bieden’

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraars CZ en VGZ gaan psychologen stimuleren om meer gebruik te maken van onlineprogramma's voor psychologische hulp. Woordvoerders van de zorgverzekeraars hebben een bericht hierover in Het Financieele Dagblad bevestigd.
'Vaker online psychologische hulp bieden'

Het gaat vooral om hulp aan mensen met milde tot matige depressies en angsten en fobieën. Door meer gebruik te maken van online mogelijkheden in de geestelijke gezondheidszorg denken de verzekeraars de drempel tot behandeling te verlagen, wachtlijsten in te kunnen korten en de kosten met veertig procent te kunnen drukken.

Ggz-programma

Het bedrijf MedicInfo is bezig met de ontwikkeling van het programma Psy Health Direct, een programma voor psychologische hulp online. CZ en VGZ waren betrokken bij de oprichting van MedicInfo tien jaar geleden. Maar de woordvoerders benadrukken dat het hen niet uitmaakt of psychologen gebruikmaken van Psy Health Direct of een ander programma voor online geestelijke gezondheidszorg. “Het gaat erom dat mensen goed geholpen worden. Dat kan ook via andere programma’s”, aldus de woordvoerders. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Online behandeling bij zelfbeschadiging

Online begeleiding voor kinderen van verslaafden

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.