Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van den Ende stapt de zorg in

Het vastgoedbedrijf van Joop van den Ende voert exclusieve gesprekken met twee ziekenhuizen in het midden van het land om 'zorgboulevards' te gaan ontwikkelen, meldt het Financieele Dagblad.

De nadruk zal komen te liggen op zorghotels, stelt directeur Alexander Lubberhuizen van het vastgoedbedrijf Living City Property Performance in gesprek met het FD. Hij wil de namen van de betrokken ziekenhuizen nog niet noemen omdat de plannen nog in een pril stadium verkeren.

Zorghotels

Volgens de plannen moeten ziekenhuizen geen aparte eilanden meer zijn, maar moeten ze omringd worden door gebouwen waarin apothekers, doktoren en andere zorgaanbieders gevestigd zijn. Belangrijk onderdeel van deze zorgboulevards zijn zorghotels voor mensen die net uit het ziekenhuis komen maar nog wel (veel) medische begeleiding behoeven. Ook komen er appartementen voor mensen die voor een langere periode medische hulp nodig hebben, stelt Lubberhuizen.

Grote verandering

Overigens wil Living City het niet bij deze twee zorgboulevards houden. Het bedrijf speelt met het concept in op een naar verwachting grote verandering in de wereld van de zorg. Ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere medische instellingen krijgen de komende jaren veel meer te zeggen over hun vastgoed. Ook worden ze zelf verantwoordelijk voor de exploitatie.

Living City

Living City is een relatief nieuw investeringsvehikel van Van den Ende, die nationaal en internationaal succes heeft gevierd in de theater- en televisiewereld. Living City is al sinds de start achttien maanden geleden betrokken bij de vastgoedrealisatie van ruim een miljard euro. Joop van den Ende is met het bedrijf Trimp & Van Tartwijk Property Development eigenaar van de vastgoedonderneming. Van den Ende heeft overigens sinds enkele dagen niet meer de dagelijkse leiding van zijn andere onderneming, Stage Entertainment. Henk Kivits, voormalig topman van het staatsbedrijf Holland Casino, heeft zijn functie overgenomen. (Het Financieele Dagblad)

Links:

Ziekenhuizen worden verantwoordelijk voor eigen vastgoedrisico

Kapitaallasten stijgen door integrale tarieven

Investeringsmaatschappij in Slotervaartziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.