Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van der Meeren: ‘Minister moet geen voorspellingen meer doen’

De minister van Volksgezondheid moet geen voorspellingen meer doen over de premie van de basisverzekering. Dat zegt Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar CZ op BNR.
wimvandermeeren400.jpg
Foto: cz

Dergelijke voorspellingen zijn alleen maar verwarrend voor de consument, vindt Van der Meeren. ‘De vorige jaren heeft ze overigens voorspeld dat ‘ie veel sterker zou stijgen dan deze daadwerkelijk gestegen is.’ De premie bij CZ stijgt volgend jaar met 7,5 procent naar 7,90 euro per maand, twee keer zoveel als de minister had voorspeld.

Werkelijke kosten
Volgens CZ is dat nog niet de helft van de werkelijke stijgende kosten. De overige 12,35 euro vult CZ aan uit de eigen reserves. Volgens CZ stijgt de premie door de verruiming van het basispakket. Ook zijn er duurdere medicijnen bijgekomen in het basispakket. CZ denkt dat de basisverzekering elk jaar met zo’n 3 tot 4 procent omhoog zal gaan. Beluister hier de radiouitzending

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.