Van Rijn: ‘Wie houdt er hier gladde praatjes?’

De oppositiepartijen SP, PVV en CDA hebben staatssecretaris Martin van Rijn van VWS fel aangevallen op het voornemen onderdelen van de AWBZ over te hevelen naar gemeenten en tegelijkertijd fors te bezuinigen. Maar de staatssecretaris bleef moeiteloos overeind bij de behandeling van de begroting van VWS op 6 december.
Van Rijn: ‘Wie houdt er hier gladde praatjes?’

Het kabinet gaat gemeenten de verantwoordelijkheid geven voor dagbesteding en thuiszorg. De AWBZ wordt beperkt tot mensen in de langdurige zorg die verpleging nodig hebben. Alleen met mensen met een zorgzwaarte van zzp-5 of hoger zullen in de toekomst nog opgenomen worden in verzorg- of verpleeghuizen.

 

Oppositie valt Van Rijn aan

De overheveling van AWBZ-functies gaat gepaard met een miljardenbezuiniging. SP, PVV en CDA vielen de staatssecretaris hierop fel aan. ‘De staatssecrataris hakt, sloopt en kijkt weg. Zijn passie op bezuinigen is sterker dan zijn passie voor zorg’, stelde Renske Leijten (SP). Fleur Agema (PVV) beschuldigde Van Rijn van gladde

0
12

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.