Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Van Rijn wil gezamenlijke visie op hervorming zorg

Redacteur Zorg+Welzijn
Staatssecretaris Martin Van Rijn werkt met partijen uit het veld aan een nieuwe visie op de langdurige zorg. Dit naar aanleiding van de aangekondigde omslag in de zorg. Voor Kerst wil Van Rijn een gezamenlijke visie op de hervormingen presenteren.
Martin van Rijn
Martin van Rijn - Foto: VWS
Premium

De staatssecretaris heeft op 28

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Het volgende geschreven naar de EO:
   De uitzending met staatssecretaris van Rijn (over de zorg) en Tineke Ceelen en Halsema (over de vluchtelingen in Syrie) gezien en gevolgd.
   Het kan een nadeel en voordeel zijn als je kunt lip-lezen.
   Zagen jullie niet dat van Rijn, tijdens de uitleg van Halsema en Ceelen over de mensonterende toestanden qua huisvesting, eten en voorzieningen in de tentenkampen in Syrie — alsmaar zat te mompelen — voor een lip-lezer duidelijk zichtbaar — ‘Ja, maar dat hebben mijn hulpbehoevende ouderen, zieken en gehandicapten in de verpleegtehuizen precies hetzelfde’.

  2. Lees alle reacties
  3. Gisterenavond in Knevel en vd Brink is weer en helaas gebleken hoever van Rijn (met Schippers) van de zorg afstaan.
   Ik ben van 1938 en heb flink gestudeerd (hoger onderwijs) en ’s avonds tot mijn 36e jaar en heel hard gewerkt. De regering en ik moeten vwb mijn loon solidair zijn met de figuren die, toen ik studeerde, lol en zuipen tot norm hadden verheven, want die hebben nu niets.
   van Rijn trekt die verderfelijke lijn weer gewoon door in zijn zorg aanpak.
   Ik citeer hem: ‘Ja de mensen die betrokken zijn en er diep over nadenken, proberen zelf of met familieleden de zorg en of noodzakelijke thuiszorg voor hun ouders of familieleden ZELF op te lossen EN ANDERS DOEN WIJ HET’.
   En weer zal de club die nergens de ballen om geeft meevaren op mijn inspanningen en verworven spaargeld en door hun handigheid tenslotte nog in een betere kamer zitten dan ik of mijn vrouw VOOR WEINIG OF GEEN GELD.
   ‘Ik heb daar gelukkig de steun voor in de kamer’, zegt van Rijn.
   Allicht, ik stel 10 vragen over de zorg aan 1e en 2e Kamerleden; ze kunnen er geen beantwoorden en lopen gillend met tranen in hun ogen weg en zeggen laten we ons maar focussen op onze dikke baan en salaris.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.