Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vandenbussche hoogleraar Verloskunde UMC St Radboud

Frank Vandenbussche is per 16 maart 2010 benoemd tot hoogleraar Verloskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen/UMC St Radboud, met speciale aandacht voor foetale geneeskunde. Foetale geneeskunde is een jong specialisme. Het gaat om intensieve en hooggespecialiseerde zorg voor het ongeboren kind.
Vandenbussche hoogleraar Verloskunde UMC St Radboud

In Nijmegen zal professor Vandenbussche werken aan een veilige en patiëntvriendelijke verloskunde. Hij krijgt tevens de leiding over een foetale therapie-eenheid, die referentiecentrum wordt voor de helft van Nederland. In deze eenheid zullen intra-uteriene behandelingen plaatsvinden bij ongeboren kinderen met bloedarmoede en bij gecompliceerde tweelingzwangerschappen. Tevens zal onderzoek verricht worden naar andere ziektebeelden en behandelingen bij ongeboren kinderen.

Curriculum Vitea

Frank Vandenbussche (1952) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Gent, waar hij cum laude afstudeerde. Van 1984 tot 1990 volgde hij de opleiding Gynaecologie–Verloskunde te Geldern en Wuppertal met stages in Bonn en Munster. In 1989 werd Vandenbussche ingeschreven als gynaecoloog, in 2007 volgde de inschrijving als perinatoloog. In datzelfde jaar werd hij ook gecertificeerd voor structureel foetaal echoscopisch onderzoek. In 1999 promoveeerde Vandenbussche aan de Universiteit Leiden op onderzoek naar de zuurtegraad van het foetale bloed tijdens zwangerschap en geboorte en de consequenties van zeer lage bloed pH voor het kind.

Sinds 1990 werkt Vandenbussche bij de afdeling Verloskunde van het Leids Universitair Medisch Centrum. Sinds 2002 is hij daar chef de clinique. Vandenbussche bekleedt binnen het LUMC, maar ook landelijk, tal van (bestuurlijke) functies binnen commissies op het terrein van de Obstetrie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

NZa voert forse tariefverhoging verloskunde door

Concentratie verloskunde mag

Simulator laat mensen expres vallen in St Radboud

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.