Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Veel meldingen over onderbezetting in zorg’

Mark van Dorresteijn
Op het onlinemeldpunt van NU'91, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen, zijn tot nu toe ongeveer tweehonderd meldingen over onderbezetting in zorginstellingen binnengekomen. Dit meldt een woordvoerster van de organisatie.
'Veel meldingen over onderbezetting in zorg'

Het huidige aantal klachten is vergelijkbaar met dezelfde periode vorig jaar. Op het meldpunt kunnen werknemers in de zorgsector melding doen van onderbezetting in de zomerperiode.

Vooral verpleeghuizen

Net als vorig jaar gaat een groot deel van de meldingen over verpleeghuizen. Deze zomer worden echter ook ziekenhuizen veel genoemd. Dit is volgens de zegsvrouw opmerkelijk. “Vorig jaar werden in de vakantie operatiekamers gesloten of gingen dagbehandelingen niet door. Dit jaar blijven alle afdelingen open, omdat ‘de productie’ door moet gaan”, aldus de woordvoerster. Volgens haar komt dit waarschijnlijk omdat de ziekenhuizen het geld dit jaar hard nodig hebben.

Schrijnende situatie

Vorig jaar kwamen bij het meldpunt van NU’91 ruim duizend meldingen binnen over onderbezetting. Deze meldingen gaven toen volgens de organisatie een concreet beeld van de schrijnende situatie die in de zomermaanden vaak ontstaat voor medewerkers in de zorg. Vervangend personeel is vaak te laag geschoold of onervaren. Dit vergroot de druk voor het vaste personeel. Het meldpunt blijft nog open tot 15 september. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

NU’91 in actie tegen onderbezetting zorg

Klink stelt meldpunt gehandicaptenzorg in

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Mijn moeder zit in Gendringen(7081) en er is s`nachts maar een persoon aanwezig.Er loopt een zuster alleen met haar hond anders durf ze geen dienst te draaien,Andere zeggen ik durf geen nachtdienst te draaien want ze zijn bang dat als ze alleen is fouten gaat maken.Bewoners durfen s`nachts bija niet bellen bang dat ze die ene die er is tot overlast zullen zijn.

  2. Lees alle reacties
  3. Je slaat de spijker precies op de kop!
    Het is een mooi vak en het lijkt wel of alle nieuwkomers een heel ander beeld hebben over de zorg wat betreft het in dienst staan voor de client en jezelf min of meer opofferen en daardoor een goed gevoel hebben over hetgene wat je doet.

  4. Dit is natuurlijk al jaren aan de hand.klaag je er over op de werkvloer dan krijg je te horen….we hebben 24 uurs zorg….dus als het werk niet klaar is dan staan de anderen klaar om het over te nemen!!!!die beginnen ook met een achterstand en zo gaat het moedeloze proces steeds maar door.Wat opvallend is van dit systeem ….niemand voelt zich meer echt verantwoordelijk want het lukt toch nooit…gevolg…ogenschijnlijk onverschillig personeel die als ze aan het begin van hun cariere zouden staan..waarschijnlijk nooit weer voor de zorg zouden kiezen.heel jammer het is een prachtig vak.en ik begrijp dat er te weinig nieuw personeel te vinden is.ik raad het mijn dochters ook niet aan!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.