Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veldhuijzen van Zanten krijgt een lintje

Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Voormalig staatssecretaris van VWS, Marlies Veldhuijzen van Zanten, heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Zij is nu ridder in de orde van Oranje Nassau.
Veldhuijzen van Zanten krijgt een lintje
Foto: Marcel Antonisse

De uitreiking vond plaats op 7 december tijdens een informele bijeenkomst op het Catshuis.

Oud-bewindspersonen

De afgezwaaide staatssecretaris kreeg de onderscheiding omdat zij deel heeft uitgemaakt van het kabinet Rutte-Verhagen. Ook andere oud-bewindspersonen werden onderscheiden. Knapen, Atsma, Bleker en De Krom zijn nu eveneens ridder in de orde van Oranje Nassau. Verhagen, Van Bijsterveldt-Vliegenthart, De Jager, Hillen en Leers werden officier in de orde van Oranje Nassau.

De onderscheidingen zijn uitgereikt volgens de regels van het decoratiestelsel. Alle bewindspersonen krijgen na hun aftreden standaard een onderscheiding, behalve als ze korter dan één jaar hebben gediend.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.