Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Verbod nulurencontracten schadelijk voor zorg

De afspraak in het sociaal akkoord van vorige week dat zorginstellingen geen nulurencontracten meer mogen aanbieden aan medewerkers, is slecht ontvangen in de sector. Dat blijkt uit een rondgang langs zorgaanbieders.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Verbod nulurencontracten schadelijk voor zorg
Foto: ANP Jerry Lampen

SP-leider Emile Roemer noemt het verbod op nulurencontracten uit het akkoord tussen het kabinet en de sociale partners een mooi succes voor de vakbeweging. Vanuit sociaal oogpunt is oprichter Matthijs Almekinders van Omzorg net zoals Roemer tegen uitbuiting van werknemers met opgedrongen kleine contracten. Vanuit bedrijfskundig oogpunt vindt Almekinders, bekend als voormalig topman van zorgaanbieder Sensire, een generiek verbod op nulurencontracten niet de juiste weg. Via zijn bureau Omzorg kunnen zorg-instellingen en particulieren tijdelijk zelfstandig zorgpersoneel inhuren. ‘Als ik uit puur eigenbelang naar deze maatregel zou kijken, is die positief’, zegt Almekinders. ‘Want het zal mij extra klandizie opleveren als

0
62

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.