Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verdachte van misbruik in zorg ontslagen

Zorgcentrum Amerpoort in Baarn heeft een medewerker ontslagen omdat hij wordt verdacht van seksueel misbruik van een bewoonster. Dat meldt de lokale omroep RTV Utrecht.
Verdachte van misbruik in zorg ontslagen

De 25-jarige man werd in januari opgepakt voor het misbruiken van een gehandicapte bewoonster van het zorgcentrum. Justitie maakte dit pas veel later bekend vanwege de gevoeligheid van de zaak. Sinds 1 mei is de man niet meer in dienst bij Amerspoort. De rechtszaak tegen de man is over twee weken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Seksueel misbruik gehandicapten slecht gemeld

‘Veel seksuele intimidatie bij verplegenden’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Waarschijnlijk weer een niet BIG-geregistreerde “zorgverlener”. Wanneer komt er nu eens een openbaar register waarin dit soort “zorgverleners” in vermeld worden, waardoor dit soort “zorgverleners” nooit meer in Nederland in de zorg werkzaam kunnen zijn. En de rechtszaak is een wassen neus, want aan gebrek aan bewijs wordt de zaak geseponeerd. Het blijkt elke keer weer het woord van de “zorgverlener” tegen het woord van de gehandicapte en/of PG bewoonster!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.