Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdovingsmiddel blijkt infectiebron Havenziekenhuis

Een anesthesiemiddel is de bron van de infecties die eind vorige week een aantal patiënten van het Havenziekenhuis heeft getroffen. Dat heeft een externe onderzoekscommissie vastgesteld, zo meldt het Havenziekenhuis in Rotterdam.

In het verdovingsmiddel zaten bacteriën die zich snel hadden vermeerderd. De narcose werd met een injectie in de aderen toegediend. Het onderzoek van de commissie richt zich nu op de vraag hoe de bacterie erin terecht is gekomen.

Patiënten teruggeroepen

In totaal werden vorige week zaterdag dertig personen teruggeroepen die de twee dagen ervoor waren geopereerd. Dat gebeurde na klachten van patiënten die kort na de operatie ernstig ziek waren geworden. In totaal werden zeven mensen opgenomen. Een van hen verkeerde vrijdag nog altijd in kritieke toestand. De toestand van de man is wel stabiel. Het Havenziekenhuis heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gesteld van de bevindingen. (ANP)

Lees ook:

Patiënten Havenziekenhuis ziek na operatie

Programma patiëntveiligheid uitgebreid met nazorg

Veel meer patiënten naar spoedeisende hulp

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.