Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verkoop Slotervaart nog niet rond

AMSTERDAM - De verkoop van het Slotervaartziekenhuis is nog steeds niet rond. Het College sanering zorginstellingen moet zijn goedkeuring nog geven. Ook stelt het college een onderzoek in naar de recente bestuurswisseling bij het Amsterdamse ziekenhuis.
Verkoop Slotervaart nog niet rond

Op een september liet het Slotervaartziekenhuis door middel van een persbericht weten dat er een overeenkomst was gesloten met de investeringsmaatschappij Meromi Holding BV. Beide partijen gaven aan te streven naar een zo snel mogelijke “effectuering van de overeenkomst”, uiterlijk 31 december 2006.

Eigenaar

Inmiddels heeft Meromi Holding zowel de raad van bestuur als de raad van toezicht van het Slotervaartziekenhuis vervangen en onder meer de eigen directeur Aysel Erbudak benoemd tot bestuursvoorzitter van het ziekenhuis. De investeringsmaatschappij beschouwt zich als eigenaar van het Slotervaartziekenhuis.

Marktconform

Volgens directeur Gerrit van den Berg van het College sanering zorginstellingen moet de gemachtigde van het college, die bij de verkoop van het ziekenhuis betrokken is, nog een advies uitbrengen. En vervolgens beslist het college of de verkoop kan doorgaan. Daarbij toetst het college of er een marktconforme prijs is betaald voor het ziekenhuis en of de verkoop voldoende transparant heeft plaatsgevonden. “Zolang het College sanering geen goedkeuring heeft gegeven, zal geen enkele notaris de koopacte laten passeren.”

Corporate governance

Normaal gesproken bemoeit het college zich niet met het bestuur van zorginstellingen. Dit keer heeft volgens Van den Berg het ministerie van VWS het college ook een oordeel gevraagd over de recente bestuurswisseling die bij het Slotervaartziekenhuis heeft plaatsgevonden. Van Den Berg: “De vraag is of dit wel heeft plaats gevonden volgens de principes van corporate governance.”

Vraagtekens

Directeur Aysel Erbudak geeft toe dat er een verschil van mening bestaat met het College sanering over de rol en taken die het college vervult. Wat Erbudak betreft is Meromi Holding eigenaar van het Slotervaartziekenhuis. Het college denkt daar anders over en dan is het ook logisch dat het vraagtekens zet bij de bestuurswisseling, aldus Erbudak. (ZorgVisie – Mario Gibbels / foto van Aysel Erbudak – Jan Banning)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.