Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Vermogenden betalen hogere bijdrage AWBZ en Wmo

Mark van Dorresteijn
Mensen met een vermogen gaan vanaf 1 januari 2013 meer eigen bijdrage voor de AWBZ en de Wmo betalen. Deze maatregel van VWS levert een besparing op van 80 miljoen euro per jaar.
Vermogenden betalen hogere bijdrage AWBZ en Wmo

Mensen met aanzienlijke vermogens betalen tot nu toe dezelfde eigen bijdrage als anderen. Het kabinet wil met deze verandering ervoor zorgen dat mensen een eigen bijdrage betalen die meer in overeenstemming is met hun financiële situatie. Vanaf 1 januari 2013 zal vier procent van het box-drie vermogen bij het bijdrageplichtige inkomen extra worden meegeteld. Dit bedrag geldt als indicatie voor de vermogenspositie van de verzekerde.

Wetsvoorstel

De ministerraad heeft ermee ingestemd het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State te zenden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Wtcg wordt afhankelijk van inkomen

‘Eigen bijdrage bij dementie contraproductief’

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Waarom moet de gemeenschap betalen als je zelf wel geld genoeg hebt voor datgene wat je nodig hebt? Waarom dan liever verspillen of zomaar weggeven??
    Jullie vinden wel dat familielid geen pgb-geld mag krijgen voor hulp, die zeer structureel en langdurig wordt gegeven. Is dat geen meten met twee maten?

  3. Prima stimulans voor de economie. Rijkere ouderen zullen een deel van hun vermogen overdragen aan hun kinderen om zo deze bijdragen te voorkomen. De kinderen zullen het geld uitgeven en daarmee de economie stimuleren. Daarnaast zullen de extra bijdragen de AWBZ en Wmo meer betaalbaar houden. Kortom prima maatregel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.