Mensen met aanzienlijke vermogens betalen tot nu toe dezelfde eigen bijdrage als anderen. Het kabinet wil met deze verandering ervoor zorgen dat mensen een eigen bijdrage betalen die meer in overeenstemming is met hun financiële situatie. Vanaf 1 januari 2013 zal vier procent van het box-drie vermogen bij het bijdrageplichtige inkomen extra worden meegeteld. Dit bedrag geldt als indicatie voor de vermogenspositie van de verzekerde.
Wetsvoorstel
De ministerraad heeft ermee ingestemd het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State te zenden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)
Lees ook:
Wtcg wordt afhankelijk van inkomen
‘Eigen bijdrage bij dementie contraproductief’
Met een hoger inkomen kan ik nog inkomen, om daarvan een percentage voor zorg af te staan!maar gespaard geld is gewoon van ‘de gekke’Degene die er al op ‘los’geleefd hebben trekken aan het langste eind!
Waarom moet de gemeenschap betalen als je zelf wel geld genoeg hebt voor datgene wat je nodig hebt? Waarom dan liever verspillen of zomaar weggeven??
Jullie vinden wel dat familielid geen pgb-geld mag krijgen voor hulp, die zeer structureel en langdurig wordt gegeven. Is dat geen meten met twee maten?
wat is een hoog vermogen. Hoeveel geld heb je dan? en telt vastgoed mee en andere bezittingen.
Verder met Rob eens
Prima stimulans voor de economie. Rijkere ouderen zullen een deel van hun vermogen overdragen aan hun kinderen om zo deze bijdragen te voorkomen. De kinderen zullen het geld uitgeven en daarmee de economie stimuleren. Daarnaast zullen de extra bijdragen de AWBZ en Wmo meer betaalbaar houden. Kortom prima maatregel.
Heb je jarenlang braaf gespaard in plaats van je geld aan onzin op te maken, wordt je afgestraft. Moraal: gewoon al je geld verspillen, dan betalen de anderen wel weer voor je!