Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vernieuwde kliniek Mondriaan geopend

Redacteur Zorgvisie
De vernieuwde kliniek van ggz-instelling Mondriaan in Maastricht is geopend. Met een moderne opnameafdeling, nieuwe voorzieningen en een aangepaste afdeling voor langdurige zorg moet de kwaliteit van de zorg van een hoger niveau worden.
Mondriaan 400.jpg
Mondriaan

Het afgelopen jaar werden de meeste klinische afdelingen van Mondriaan van Heerlen naar Maastricht verhuisd. Doordat de opnameafdelingen hier zijn gecentraliseerd, is alle expertise onder één dak te vinden. 

Moderne tijd
De kliniek aan de Vijverdalseweg in Maastricht is helemaal aangepast aan de eisen van de moderne tijd. Op de opnameafdeling –die voldoet aan de eisen van een High and Intensive Care afdeling – kan de zorg op elk moment opgeschaald worden, wat bijvoorbeeld betekent dat een patiënt tot rust kan komen in een comfortroom. Er is bovendien geen klassieke separeerruimte meer, die is vervangen door een Extra Beveiligde Kamer. Hierin hebben patiënten zelf de regie over voorzieningen als (sfeer)verlichting, digitale spelletjes en muziek.

Langdurige zorg
Ook de afdeling voor langdurige zorg is onder handen genomen en gemoderniseerd. De afdeling is opnieuw ingericht, waarbij de indeling overzichtelijker en vriendelijker is gemaakt. Alle patiënten krijgen hier een eigen kamer, met eigen badkamer en toilet. Patiënten die voor een zeer lange tijd worden opgenomen, kunnen in een van de nieuw gebouwde appartementen terecht.    

Eigen regie
De nieuwe kliniek is ook aangepast aan de ambulantisering. Patiënten moeten zoveel mogelijk thuis revalideren en eigen regie en herstel zijn dan ook in de behandelvisie van Mondriaan opgenomen. Patiënten leren om hun leven zo goed mogelijk in te richten met de beperkingen die ze hebben is daarbij een belangrijk punt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.