Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Verpleeghuizen kunnen tot oktober verbeteren’

Redacteur Zorgvisie
De elf verpleeghuizen die volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) niet goed presteren, krijgen van staatssecretaris Van Rijn nog tot oktober de tijd om de kwaliteit van zorg te verbeteren.
Samen - Fotolia - 400.jpg
Fotolia.

Dat zei van Rijn gisteren in het debat over verpleeghuiszorg in de Tweede Kamer. Het spoeddebat vond plaats nadat de IGZ eerder deze week een lijst publiceerde van 150 onderzochte verpleeghuizen. Daarop stonden 50 instellingen die onder de maat presteren, waaronder 11 waar de inspectie de zorg ‘risicovol’ noemt.

Maatregelen voor oktober
Van Rijn gaat ervan uit dat alle instellingen die volgens het rapport niet goed presteren zelf maatregelen zullen nemen om de kwaliteit van zorg op orde te krijgen. Als deze maatregelen in oktober nog niet zijn doorgevoerd en de zorg niet is verbeterd, kunnen de bestuurders worden weggestuurd. De SP en PVV vroegen Van Rijn om bestuurders die al eerder op hun vingers zijn getikt vanwege een gebrek aan kwaliteit direct weg te sturen, maar dat gaat de staatssecretaris niet doen. Hij wees op maatregelen die de IGZ kan nemen, zoals het onder toezicht stellen van een verpleeghuis, een aanwijzing geven of een instelling sluiten. Van Rijn gaf ook aan dat het nieuw aangestelde interventieteam geen enkele maatregel zal schuwen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit in de genoemde verpleeghuizen omhoog gaat. (ANP/Zorgvisie)

Dossier ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.