Verpleeghuizen moeten snel voldoen aan bezettingsnorm’

Verpleeghuizen moeten hard aan de slag om zo snel mogelijk te voldoen aan de minimale bezettingsnorm die staat in het kwaliteitskader ‘verpleeghuiszorg. Dat zegt staatssecretaris Martin van Rijn van VWS in een interview met Zorgvisie.
VanRijn-dienstWaardigheidentrots-450.jpg
Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS op werkbezoek naar verpleeghuizen. - Foto: VWS/Waardigheid en trots

Van Rijn bezoekt deze week in twee dagen tien verpleeghuiszorglocaties. Hij laat zich met woordvoerders en pers vervoeren in een soort bandbus, een grote personenauto met achterin twee zitbanken tegenover elkaar. Het interview vindt plaats op 18 januari, onderweg van Lelystad, locatie Laarhof van Coloriet, naar Amersfoort, locatie De Lichtenberg van Beweging 3.0. Van Rijn vertelt dat hij op het partijcongres van de PvdA afgelopen weekend een gezamenlijk optreden had met Hugo Borst en Carin Gaemers, de initiatiefnemers van het Manifest Scherp op ouderenzorg. ‘De 100 miljoen euro die het kabinet beschikbaar stelt voor extra personeel zien we als

0
577

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.