Verpleeghuizen worstelen met kwaliteitsbudgetten

Zorgaanbieders die het ziekteverzuim weten terug te dringen, kunnen op dit moment geen aanspraak maken op het kwaliteitsbudget. Er zijn meer problemen rond de besteding van het kwaliteitsbudget verpleeghuiszorg. De bestuurlijke en verantwoordingsdruk is buitengewoon hoog.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Lots of work

De coalitiepartijen in de Tweede Kamer roepen de minister tijdens het Voortgezet Algemeen Overleg Verpleeghuiszorg op om dit onbedoelde effect te repareren. Dat kan gedaan worden bij de afspraken over het kwaliteitsbudget 2020. Die afspraken zouden met terugwerkende kracht ook moeten gelden voor 2019.

Niet de bedoeling

De bestuurlijke en verantwoordingsdruk zorgt volgens vice-voorzitter van ActiZ en bestuurder van Zorggroep Elde, Jacqueline Joppe, voor veel signalen over de complexiteit rond de verantwoording van de kwaliteitsgelden. ‘Het kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat zorgaanbieders besluiten geen aanspraak te maken op extra kwaliteitsgeld omdat het te ingewikkeld is om aan

0
2370

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.