Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Verscherpt toezicht Huize Shelomi’

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft per 23 maart 2010 verscherpt toezicht ingesteld bij Huize Shelomi in Nieuw Buinen. De instelling werd door de inspectie gewezen op zeven risicoaspecten.
‘Verscherpt toezicht Huize Shelomi’

Het gaat om de volgende risicoaspecten: zelfbepaling en medezeggenschap, individuele planning en ondersteuning, individuele planning dagbesteding, deskundigheid personeel, diagnostiek en signalering, veiligheid en continuïteit van zorg. De instelling werd verzocht een plan van aanpak op te stellen en deze binnen korte termijn aan de inspectie voor te leggen. Ondanks continue druk van de inspectie werd de informatie te laat en onvolledig aangeleverd. Op 19 januari 2010 deed de inspectie een vervolgbezoek om de voortgang van de in 2008 gevraagde verbeteringen in de praktijk te toetsen. Hieruit bleek dat er weinig verbeteringen waren en dat de kwaliteit van zorg die geboden wordt nog steeds ruim onder de maat is.

Vervolgacties inspectie

De inspectie verwacht op 15 april een nieuw plan van aanpak. In de eerste week van juni vindt een volgend inspectiebezoek plaats om wederom te toetsen wat de ontwikkelingen zijn. Na het bezoek van juni 2010 beslist de inspectie of het verscherpt toezicht gehandhaafd moet blijven en voor hoe lang. Blijft de zorg onder de maat, dan volgt een aanwijzing of bevel.

Huize Shelomi

Huize Shelomi werkt voor mensen met een autismespectrumstoornis met een normale tot hoogbegaafde intelligentie en voor mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie biedt cliënten ondersteuning bij wonen en dagbesteding. Ook biedt de organisatie ambulante dienstverlening. In Huize Shelomi wonen momenteel vier cliënten en maken vijf cliënten gebruik van dagbesteding of ambulante begeleiding. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

IGZ houdt toezicht bij Zorgcentra De Betuwe

Week 10: Horizontaal toezicht

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. de plein achter de boerderij is gevaarlijk je er zo de benen breken in die gaten.de werkmatriaal waar ze mee werken is sterk verouderd die varkensschuur waar hun gasten verblijven is bouwtechnisch een wrak.zo worden de gasten lichamelijk een wrak de mensen laten werken en geen loon krijgen is een schande om de mensen zo uit te buiten .die man van andrea is zelf ook labiel,en die wil die anderen bestellen wat zij moeten doen terwijl hij niet eens goed praten kan. een lachertje.

  2. Lees alle reacties
  3. zij hebben totaal geen oog voor deze mensen slavenarbeid eten en drinken krijgen ze ook bijna niet en er is geen prof.begeleiding werken en geen loon.de mensen uitbuiten. erik de man van andrea is zelf ook labiel is die een leidinggevende dacht ik niet.die oude schuur waar ze in zitten achter de boerderij is een grote bouwval het stinkt er lekt aan alle kanten voldoet niet aan de brandveiligheid rommel.ze hebben een leuk lokaal in de boerderij maar daar mogen ze niet verblijven overdag voor creatieve bezigheden en computeren want dan wordt de boerderij vies.die oude schuur zit stront en veel ongedierte totaal ongezond. werkmatriaal ver beneden peil als de arbeidsinspectie dat ziet dan berg je maar.zeer schlecht.oplossing totale nieuwe leiding die weten om met mensen om te gaan en ze te stimulieren dat ze zich beter ontwikkelen.het welzijn van de mensen .deze mensen de leiding van de boerderij leven in hun eigen wereldje.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.