Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verslavingszorginstellingen starten chatservice over alcohol en drugs

Annelies Vermeulen
Het Trimbos-instituut is samen met instellingen voor verslavingszorg een chatservice gestart over alcohol en drugs. Het pilotproject loopt tot 30 april 2011.
Verslavingszorginstellingen starten chatservice over alcohol en drugs

De chatservice is dagelijks online van 15.00 tot 18.00 uur en wordt bemand door professionals uit de verslavingszorg en medewerkers van de Drugs/Alcohol Infolijn van het Trimbos-instituut.

Chatservice

De chatservice is bedoeld voor iedereen met vragen over deze onderwerpen, maar er is speciale aandacht voor jongeren tussen 12 en 22 jaar en hun ouders. Zij krijgen informatie van deskundigen en worden als er sprake is van een hulpvraag naar de juiste instantie doorverwezen. Alle denkbare vragen over drugs en alcohol kunnen gesteld worden.

Banner

De chatservice wordt gestart door op een banner te klikken op de website van een instelling voor verslavingszorg. Daarnaast is de banner te vinden op drugsinfo.nl, partyflock.nl, scholieren.com, Hyves en Facebook. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Het Nederlands Rode Kruis start online EHBO-cursus

Online platform moet vrouwenzorg verbeteren

Zorggroep Almere start online fysiotherapie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.