Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verstandelijk beperkte homo’s varen mee tijdens Gay Pride

Mark van Dorresteijn
Homoseksuelen met een verstandelijke beperking varen aankomende zaterdag op twee boten mee met de Gay Pride.
Verstandelijk beperkte homo’s varen mee tijdens Gay Pride

De eerste boot vaart namens Café Oké, ontmoetingscafé voor verstandelijk beperkten (COC Amsterdam). De Amsterdamse stichting Prisma en activiteitenorganisatie De Wilg zorgen voor de tweede boot.

Echt naar buiten treden

“Het is voor het eerst dat verstandelijk beperkten zo prominent meedoen met de botenparade”, vertelt Rijkjan Sikkel, coördinator van Café Oké. “In het verleden heeft er wel eens een boot meegevaren met verstandelijk beperkten. Dit was een gesloten rondvaartboot gericht op de beleving van de mensen zelf. Ditmaal willen we echt naar buiten treden. Homoseksualiteit wordt door de instelling en begeleiding vaak helemaal genegeerd. We hopen dat het meevaren bijdraagt aan acceptatie van verstandelijk gehandicapten homoseksuelen en een goed rozevriendelijk beleid van instellingen.”

55 opvarenden

Op de boot van Café Oké varen dertig verstandelijk beperkten mee en zes begeleiders. Nog eens 25 beperkten varen mee op de tweede boot. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Amsterdamse zorgcentra vieren Grey Pride

Boot van Cordaan vaart mee op Gay Pride

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.