Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Verzekeraars versoberen aanvullende polis’

Verzekeraars zetten het mes in de aanvullende zorgpolissen. Zo is er vanaf volgend jaar vrijwel geen verzekeraar meer die fysiotherapie onbeperkt vergoedt. Als gevolg van de versobering van de aanvullende pakketten moeten vooral ouderen en chronisch zieken na 1 januari een groter deel van hun zorg zelf betalen. Dat schrijft de Volkskrant vandaag op basis van een analyse van Zorgkiezer.nl.
‘Verzekeraars versoberen aanvullende polis’

‘De aanvullende pakketten worden volgend jaar duurder’, zegt directeur Peter Ruys van zorgkiezer.nl in de Volkskrant, ‘maar verzekerden krijgen daar minder zorg voor terug.’ De premies voor het basispakket dalen volgend jaar wel met gemiddeld 10 procent.

 

Fysiotherapie

De aanvullende zorgverzekeringen betalen de behandelingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie of tandheelkunde die niet in het verplichte basispakket zitten. De verzekeraars vinden deze behandelingen ook te duur worden voor de aanvullende polis en leggen de vergoedingen aan banden.

 

Aanvullende pakketten

Enkele verzekeraars, waaronder Stad Holland, Interpolis en De Friesland, schrappen hun meest uitgebreide aanvullende pakketten zelfs volledig. ‘Persoonlijk vind ik dat heel heftig’, zegt Ruys. ‘Deze verzekeraars behoorden tot de laatsten die nog zulke uitgebreide aanvullende pakketten aanboden.’

1 REACTIE

  1. Aanvullende verzekeringen zijn dan ook een ongeschikt instrument om zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Het is een vrije verzekeringsmarkt en dus gaan premies op den duur steeds meer worden afgestemd op het risico dat mensen inbrengen. Sommige groepen kunnen op den duur helemaal geen polis meer afsluiten. Bij de vroegere particuliere verzekeringen ging dat precies zo, totdat de overheid ingreep. Noodzakelijke zorg hoort dan ook niet in de aanvullende verzekering, maar in het basispakket. Dat is een politieke verantwoordelijkheid.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.