VGZ constateert grote prijsverschillen ziekenhuizen

Coöperatie VGZ heeft op 18 december het laatste ziekenhuis gecontracteerd. Met de contractering van het Martini Ziekenhuis is de zorginkoop ziekenhuizen 2016 nu afgerond.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
geld.jpg

Het inkoopproces als geheel was lastig omdat een aantal ziekenhuizen irreële ambities had, in de ogen van de zorgverzekeraar. Anders gezegd: zij wilden groeien terwijl de cijfers van het afgelopen jaar een krimp lieten zien. Ook zaten sommige ziekenhuizen zo’n acht procent boven het prijsniveau van vergelijkbare ziekenhuizen.

Prijsverschillen
De zorgverzekeraar constateert tegelijkertijd dat er veel variatie is in tarieven die ziekenhuizen offreren. De prijsverschillen zijn soms groot, zonder aantoonbaar verschil in kwaliteit. Zo loopt de prijs van een dubbelzijdige kijkoperatie bij een liesbreuk uiteen van 1600 tot 4900 euro. Een operatie aan neus- of keelamandelen kost tussen de 1800

0
119

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

0
119
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.