VGZ constateert grote prijsverschillen ziekenhuizen

Coöperatie VGZ heeft op 18 december het laatste ziekenhuis gecontracteerd. Met de contractering van het Martini Ziekenhuis is de zorginkoop ziekenhuizen 2016 nu afgerond.
geld.jpg

Het inkoopproces als geheel was lastig omdat een aantal ziekenhuizen irreële ambities had, in de ogen van de zorgverzekeraar. Anders gezegd: zij wilden groeien terwijl de cijfers van het afgelopen jaar een krimp lieten zien. Ook zaten sommige ziekenhuizen zo’n acht procent boven het prijsniveau van vergelijkbare ziekenhuizen.

Prijsverschillen
De zorgverzekeraar constateert tegelijkertijd dat er veel variatie is in tarieven die ziekenhuizen offreren. De prijsverschillen zijn soms groot, zonder aantoonbaar verschil in kwaliteit. Zo loopt de prijs van een dubbelzijdige kijkoperatie bij een liesbreuk uiteen van 1600 tot 4900 euro. Een operatie aan neus- of keelamandelen kost tussen de 1800

0
72

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.