Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VGZ wil snel afspraak met Isala

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Zorgverzekeraar VGZ hoopt op korte termijn afspraken te maken het ziekenhuis Isala in Zwolle over de vergoeding van extra zorg. ‘Onderhandelen via de media brengt ons geen stap dichterbij een oplossing.’
handen akkoord

Isala verwijt zorgverzekeraar VGZ niet voldoende zorg in te kopen voor zijn verzekerden. ‘VGZ komt zorgplicht niet na’, stelde Isala-bestuursvoorzitter Rob Dillmann in een interview met Zorgvisie. Volgens Dillmann weigert VGZ 16 miljoen euro aan geleverde zorg over 2017 niet uit te betalen.

VGZ: geen onnodige onrust

VGZ laat weten terughoudend te zijn met een inhoudelijke reactie. Een woordvoerder laat in een verklaring per mail weten dat ‘onderhandelen via de media ons geen stap dichterbij een oplossing brengt. Wat ons betreft komen we op korte termijn tot passende afspraken met Isala. Dat is in het belang van onze klanten en alle patiënten in de regio. Niemand is gebaat bij onnodige onrust. Het ziekenhuis heeft ons vrijdagmiddag een brief gestuurd. Daarbij zaten de resultaten van onderzoek dat Isala zelf heeft laten doen ter onderbouwing van de hogere zorgkosten. Voor ons is dat onderzoek nieuw. We zijn dit nu aan het bestuderen en hopen daar op korte termijn met het ziekenhuis over te kunnen spreken.’

VGZ: balanceren tussen belangen

De discussie gaat wat VGZ betreft niet over de vraag óf er extra zorg vergoed moet worden, maar over de hoogte van het benodigde bedrag. ‘Zorgverzekeraars hebben te maken met de belangen van drie groepen. Patiënten (die willen goede zorg dichtbij huis), zorgaanbieders (die willen zekerheid dat ze daarvoor een vergoeding krijgen) en verzekerden (die vragen van ons een reële premie om goede zorg te kunnen garanderen). In de afspraken die we met ziekenhuizen maken moeten we een balans zien te vinden tussen al die belangen. Uitgangspunt daarbij is dat goede zorg beschikbaar en toegankelijk blijft voor iedereen, nu en in de toekomst’, aldus de verklaring van VGZ.

 

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.