Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ViaSana ondervraagt patiënt structureel over operatie

Mark van Dorresteijn
De zelfstandige kliniek Viasana wil structureel inzicht krijgen in alle orthopedische operatieve behandelingen. Daarvoor heeft de kliniek Mijnviasanaresultaat.nl opgericht. Op deze website worden patiënten voor, tijdens en na de operatie gevolgd.
ViaSana ondervraagt patiënt structureel over operatie

Structureel

ViaSana gebruikt hiervoor wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten, die ook door andere zorgaanbieders worden gebruikt. Het meten van patiëntgerelateerde uitkomsten middels deze vragenlijsten gebeurt in Nederland nog weinig op structurele basis. Met de nieuwe website vervult ViaSana een voortrekkersrol doordat zij structureel bij iedere geopereerde patiënt de vragenlijsten invullen. Zo worden alle patiënten op vaste momenten voor de operatie tot enkele maanden na de operatie gevraagd deel te nemen. De vragen zijn online in te vullen, zodat patiënten zowel thuis als in de kliniek de vragen kunnen beantwoorden.

Alle behandelaars betrekken bij onderzoek

Via de nieuwe website wordt specifieke informatie over bijvoorbeeld vermindering van pijn en verbetering in het buigen en strekken van gewrichten achterhaald. Niet alleen patiënten, maar ook specialisten en externe behandelaars als fysiotherapeuten kunnen specifieke vragenlijsten invullen over de patiënt. Op deze wijze ontstaat objectieve informatie vanuit verschillende bronnen. (ICTzorg)(Foto: ViaSana)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.