Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video-uitleg bij medische bijsluiter

Annelies Vermeulen
Kankerpatiënten die een geneesmiddel voorgeschreven hebben gekregen, kunnen op de website van biofarmaceutisch bedrijf AstraZeneca video-uitleg krijgen bij de bijsluiter. Volgens het bedrijf is dit voor het eerst dat in Nederland video's bij de bijsluiter worden gebruikt.
Video-uitleg bij medische bijsluiter

De video’s zijn een aanvulling op de bijsluiters van de medicijnen. Het taalgebruik van deze teksten wordt bepaald door Europese en Nederlandse registratieautoriteiten. Medicijnfabrikanten mogen niet van deze teksten afwijken, terwijl veel patiënten de uitleg in bijsluiters te ingewikkeld vinden.

Video’s

De video’s van AstraZeneca worden aangeboden via de website van het geneesmiddel. Met een speciale QR-inlogcode hebben patiënten toegang tot de video’s. In de video’s wordt door een arts en verpleegkundige uitgelegd hoe het medicijn werkt, hoe je het moet innemen, welke bijwerkingen kunnen optreden en hoe je het beste met deze bijwerkingen om kunt gaan. De website is tevens geschikt gemaakt voor smartphones en tablets. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Radboud lanceert videowebsite voor gezondheidservaringen

Videogame leert arts om leven patiënt te redden

Maastricht UMC+ start online videowebsite

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.