Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Video: Zelfstandig wonen op hoge leeftijd

Mark van Dorresteijn
Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg heeft een video gemaakt over ouderen die langer zelfstandig thuis wonen. Het doel is gemeenten, woningcorporaties, zorgaanbieders en andere belanghebbenden een beeld te geven van de nieuwe doelgroep en hen uit te nodigen na te denken over passende oplossingen.

De film toont drie portretten van ouderen op zeer hoge leeftijd. Ieder van hen woont zelfstandig en redt het thuis op eigen wijze. ‘De film toont een veelvoud van oplossingen, zonder compleet te zijn. Want uiteindelijk zullen voor elke oudere, in elke wijk en ieder dorp andere antwoorden nodig zijn’, aldus Aedes-Actiz.

Scheiden wonen & zorg

Het beleid om het wonen en de zorg in de care te scheiden, vormt al jaren een hoofdpijndossier voor zorgbestuurders. Hoe houden zij de verzorgingshuizen open zonder de huisvestingvergoeding?
Bekijk het dossier

1 REACTIE

  1. Zelfstandig wonen in het voormalige zorgcentrum is ook een prima mogelijkheid, ongeacht hoogte ZZP… Dat scheelt een hoop onrust voor burgers die hier reeds wonen of om allerlei redenen toch voor de woon/zorglocatie willen kiezen vanwege beschutte karakter en zorg en services dichtbij. Dat moet toch te regelen zijn. Zou een sleuteloplossing zijn wanneer vastgoedinvesteerders, woningbouwcorporaties rechtstreeks contacten aanbieden aan burgers met lagere ZZP’s tegen reguliere huurprijzen (woningwaarderingwet) zodat burgers geld ”overhouden” om ook de service nog te kunnen betalen. En de zorg? Die blijft op ambulant niveau hetzelfde, waar iemand ook woont…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.