Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vier operatiekamers Atrium MC weer open

Mark van Dorresteijn
Het Limburgse ziekenhuis Atrium Medisch Centrum begint volgende week weer met operaties met een verhoogd risico op infectie in vier operatiekamers (OK’s) op de locatie Brunssum. Dat laat een woordvoerder van het ziekenhuis vandaag weten.
Vier operatiekamers Atrium MC weer open

Het besluit de vier OK’s weer te gaan gebruiken voor de operaties met verhoogd risico, volgt na intensief overleg met de inspectie, aldus de zegsman. Het ziekenhuis hoopt eind juni ook een noodoperatiecentrum te openen. Daarin zijn acht operatiekamers waarin ook dit soort operaties kunnen worden uitgevoerd. In totaal wachten nu meer dan vierhonderd mensen op een operatie met verhoogd risico.

Wachtlijsten

“Een groot aantal operaties kan nu weer gedaan worden”, meldt Hans Kerkkamp, lid raad van bestuur van Atrium MC. “Dit betekent niet dat wij de wachtlijst die sinds eind februari is ontstaan, nu ineens kunnen wegwerken. Veel patiënten zullen toch nog enige tijd op hun operatie moeten wachten, maar we kunnen nu sneller een oplossing aanbieden en daar ben ik heel blij om”.

Hygiëneregels en Infectiepreventie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gelastte het ziekenhuis half februari dit soort operaties te staken in vijftien OK’s in Heerlen en Brunssum. De inspectie geconstateerde dat de luchtkwaliteit in de kamers niet voldeed aan de eisen en dat medewerkers zich niet goed hielden aan de hygiëneregels en regels met betrekking tot infectiepreventie. Personeel zou bijvoorbeeld rondgelopen hebben met vieze klompen. Ook schoot de onderlinge communicatie tekort. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

MC Zuiderzee opent nieuwe operatiekamers

Atrium MC gaat opereren bij Orbis

Opereren verboden in Heerlense Atrium MC

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.