Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vietsch dreigt uit de Kamer te verdwijnen

DEN HAAG - Antoinette Vietsch is op de concept-kandidatenlijst van het CDA op een onverkiesbare 55ste plaats gezet. Volgens Vietsch stond ze in eerste instantie helemaal niet op de lijst maar is ze onder druk van mensen uit de zorg er toch nog op gekomen.

Vietsch is niet het enige CDA-Kamerlid met gezondheidszorg in de portefeuille dat vertrekt. Siem Buijs stapt hoogstwaarschijnlijk over naar de Eerste Kamer en ook Niny van Oerle en Aart Mosterd verlaten de Kamer. Nieuw gezicht is Janneke Schermers, gynaecoloog en regionaal inspecteur voor de gezondheidszorg in Noord-west. Zij staat op de dertigste plaats van de kandidatenlijst.

Onverkiesbaar

Vietsch weet niet waarom ze op een onverkiesbare plaats is gezet. Ze verwijst voor meer informatie naar het partijbestuur. Wel doet ze een oproep aan de kiezers om op Kamerleden te stemmen die gezondheidszorg als specialisatie hebben. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.