Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vietsch wil fusiegolf aanpakken

Het ministerie van VWS moet een stokje steken voor het fuseren van maatschappen als manier om een afwijzing bij de NMa te omzeilen. Ook zal de politiek moeten bezien of er niet een maximale grootte voor fuserende instellingen moet komen.

Dat zegt CDA-Tweede-Kamerlid Antoinette Vietsch als reactie op berichtgeving in ZorgVisie.

Maatschappen fuseren

Hans Simons, bestuurder van de Oosterscheldeziekenhuizen, wil de NMa voor een voldongen feit plaatsen door alle maatschappen van zijn ziekenhuis te laten fuseren met die van het ziekenhuis Walcheren.

Vietsch vindt dat geen pas hebben. “Het kan niet zo zijn dat de NMa zegt dat een fusie niet mag en dat de fusie dan toch gewoon doorgaat.”

Maximale grootte

Verder maakt Vietsch zich zorgen over de mogelijke fusie van de Evean Groep, Philadelphia en Woonzorg Nederland. Samen krijgen die een omzet van meer dan 1 miljard euro.

Vietsch: “Hoe kun je de continuïteit van zorg garanderen als zo’n gigant in problemen komt? Andere instellingen kunnen die cliënten dan niet zo maar overnemen. De politiek zal moeten bezien of er niet een maximale grootte voor fusies moet komen.”

Waar die limiet moet komen, wil Vietsch niet kwijt. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.