Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vijftig thuishulpen van Vitras toch niet ontslagen

IJsselstein gaat toch verder met de thuishulp van Vitras/CMD. De gemeente verhoogt het uurtarief van 22 naar 24,20 euro. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
Vijftig thuishulpen van Vitras toch niet ontslagen

Eerder weigerde IJsselstein meer te betalen en ging in gesprek met andere zorgaanbieders om het werk van Vitras voor het lage uurtarief over te nemen. Dat is niet gelukt. Gistermiddag heeft de gemeente besloten toch met Vitras door te gaan om te voorkomen dat per 1 januari de thuishulp zou eindigen. Vitras heeft vorige week voor 275 thuishulpen ontslag aangevraagd. Het aantal ontslagen zal nu naar schatting met vijftig dalen.

Wmo-tarieven

“Onder druk wordt alles vloeibaar,” verklaart wethouder Frans Cremer de ommezwaai in het AD. Het stadsbestuur heeft het besluit genomen met het oog op de belangen van het Vitras-personeel en de 350 inwoners die huishoudelijke hulp via Vitras krijgen.

Ontslagen thuiszorg

De thuiszorgorganisatie praat al vanaf de zomer met de gemeenten over een hogere uurvergoeding om de tien procent loonkostenstijging van de afgelopen jaren te dekken. IJsselstein gaat nu die tien procent extra betalen. Eerder besloten Bunnik, Zeist en Wijk bij Duurstede de tarieven te verhogen. Nieuwegein, Houten en Lopik zijn dat niet van plan en proberen voor het eind van het jaar voor 1650 mensen andere thuishulp te regelen. De Nieuwegeinse gemeenteraad heeft vorige week besloten voet bij stuk te houden en wil Vitras niet meer dan drie procent extra betalen. Hierdoor moet Virtras nu nog 225 banen schrappen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Ontslagen bij Vitras van de baan

Vitras stopt met huishoudelijke hulp

Thuiszorgaanbieder Vitras ontslaat 275 thuishulpen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.