Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vilans: ‘Buitenland niet veel verder met Zorg op Afstand’

Mario Gibbels
Vilans heeft een literatuurstudie naar de internationale ontwikkelingen van Zorg op Afstand gedaan. “Het merendeel van de buitenlandse publicaties betreft kleinschalige pilots.”

Er wordt internationaal al veel gebruik gemaakt van interpersoonlijk contact op afstand via de telefoon en nieuwere media als gsm-/sms-technologie, videocontact, e-mail en websites. Daarnaast is de inzet van sensoren voor het meten van fysiologische gegevens volop in ontwikkeling.

Buitenland niet veel verder

Grote effectstudies zijn volgens Vilans nog schaars. Over het geheel gezien zijn er nog weinig grote studies gevonden. Grootschalige implementatie van zorg op afstand verkeert ook in het buitenland nog in een beginstadium. Het merendeel van de buitenlandse publicaties betreft kleinschalige pilots. Videocommunicatie wordt op relatief kleine schaal toegepast. Telefonische ondersteuning wordt al wel breed en routinematig ingezet. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.