Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Virtual Reality op Zorg&ICT beurs

Tijdens de Zorg & ICT beurs, die van 5 tot en met 7 april in Jaarbeurs Utrecht zal plaats vinden, demonstreert technologiebedrijf Monaco de mogelijkheden van personeelsplanning in de virtuele werkelijkheid.
MONACO-VR400.jpg

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) zijn fenomenen die niet alleen meer voor gamers en filmliefhebbers interessant zijn. In VR wordt een schijnwerkelijkheid gecreëerd in een afgeschermde omgeving waarbij bewegingen en spraak worden vertaald in een 3D projectie. AR daarentegen projecteert de beelden in de fysieke werkelijkheid.

Serieuze toepassing
Hoewel virtual reality niet nieuw is (deze bestaat reeds sinds 1968), achten fabrikanten van hard- en software de techniek nu rijp genoeg om hier devices en serieuze toepassingen voor te ontwikkelen. Doordat planning altijd betrekking heeft op meerdere dimensies zoals tijd, plaats, persoon en activiteit is de visualisatie in de fysieke werkelijkheid alleen overzichtelijk bij gebruik van slechts twee dimensies.

Nieuw pakket
MONACO10 is de nieuwe versie van de MONACO Suite die 1 april gelanceerd wordt. Deze versie bevat een groot aantal innovaties en is voorbereid op nieuwe technologieën. Timo Becht, manager consulting bij Monaco omschrijft de nieuwe richting van de MONACO Suite: ‘Voorheen draaide het bij een planningspakket om gebruikersgemak, betrouwbaarheid en snelheid. De markt is dit millennium echter flink veranderd. Het gaat om het betrekken van medewerkers, meetbaar resultaat en het snel kunnen reageren op verandering in capaciteitsvraag. Met onze zelfroostersoftware, de MONACO App en de Delta Pi norm hebben we afgelopen jaren de toon hiervoor gezet. Met MONACO10 sluiten we nog beter aan op de veranderingen in de markt. MONACO10 anticipeert op de handelingen van de gebruiker en biedt alleen de beste opties aan. Binnen deze exclusieve follow-me methodiek wordt geen traditioneel menu meer getoond maar wordt gewerkt met viewpoints. Monaco onderzoekt momenteel de toepasbaarheid en haalbaarheid hiervan binnen virtual- of augmented reality.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.