Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vitras/CMD een miljoen in de plus

Zorgorganisatie Vitras/CMD heeft vorig jaar een positief exploitatiesaldo geboekt van een miljoen euro. Dat blijkt uit het jaardocument van Vitras/CMD over 2010.
Vitras/CMD een miljoen in de plus

In een persverklaring laat de organisatie weten dat de vermogenspositie het afgelopen jaar aanmerkelijk is versterkt. Vitras/CMD heeft in 2010 vooral op indirecte kosten en eenmalige zaken bespaard. Door bijvoorbeeld het hoofdkantoor in te krimpen met 37 procent wordt jaarlijks 110.000 euro bespaard. Bovendien is het overheadpercentage van Vitras/CMD 15 procent. “In vergelijking met andere organisaties voor zorg thuis, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening is dit een percentage waarmee Vitras/CMD voor de dag kan komen”, staat in het persbericht te lezen.

Bedrijfsvoering

Om ook in 2011 een positief resultaat te kunnen boeken, zal Vitras/CMD de bedrijfsvoering verder moeten stroomlijnen. “Gegeven de daling van de tarieven, afgezet tegen de hogere kosten vanuit de cao’s, zal de doelmatigheid van de bedrijfsvoering verder moeten toenemen om positief uit te komen in 2011”, aldus de persverklaring. Directeurbestuurder Ella van Lingen geeft hierin aan trots te zijn op de Vitras/CMD-medewerkers. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Vitras en Sensire ook betrokken in Meavita-onderzoek

‘Binnen enkele weken groen licht voor Vitras/CMD en Espria’

Espria steunt Vitras/CMD met 2,5 miljoen euro

NZa: geen steun Vitras/CMD

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.